This page is hosted for free by zzz.com.ua, if you are owner of this page, you can remove this message and gain access to many additional features by upgrading your hosting to PRO or VIP for just 32.50 UAH.
Do you want to support owner of this site? Click here and donate to his account some amount, he will be able to use it to pay for any of our services, including removing this ad.

Нашу продукцію можна замовити за телефоном (067)386-51-09 або Селиська сироварня

Оскільки сир виробляють із молока, він відомий людям і використовується ними в їжу з давніх часів. Унікальність сиру як харчового продукту полягає в тому, що основні прийоми його виробництва є спільними, а в результаті можна отримати величезну кількість сирів, які відрізняються один від одного не лише смаком і ароматом, але й консистенцією, формою, способами кулінарного використання. Потрібно відмітити, що поживні речовини, які містяться в сирі, засвоюються організмом людини майже повністю – на 98-99 %. Завдяки цьому сир корисний людям різного віку і може використовуватися з дієтичною метою. Сир – джерело вітаміну А. Цей вітамін – захисник шкіри, слизистих оболонок, регулятор процесів росту, зору. Якщо його не вистачає швидко стомлюються очі, людина погано бачить, особливо у сутінках, шкіра стає сухою, лущиться. В сирі також знаходиться велика кількість водорозчинних вітамінів, особливо групи В. «Селиська сироварня» виготовляє три сорти сиру: «Селиський», «Хуст», «Нарцис Карпат» Сир “Селиський” відноситься до різновиду напівтвердих сирів. Його форма - циліндр із злегка випуклою бічною поверхнею, висотою 8-15 см, діаметром 9- 10 см, вагою 400 – 750 г. Сир має виражений сирний запах і смак, щільну консистенцію. Малюнок на розрізі - правильний, без розривів, тріщин; маленькі вічка овальної форми у невеликій кількості. Колір сиру - жовтий, з відтінком оранжевого, рівномірний по всій масі. Має солодкувато-пряний смак, яскраво виражений аромат сиру без сторонніх присмаків та запаху. Зовнішній вигляд: поверхня рівна, чиста; кірка рівна, тонка, без пошкоджень; тертий сир - однорідна маса. Дозріває в підвалі 90 діб, термін зберігання сиру "Селиський" при температурі не більше +(2-5) °С - 60 діб з моменту закінчення процесу дозрівання. Сир «Хуст» відноситься до м’яких сирів. Має циліндричну форму зі злегка випуклою бічною поверхнею. Висота цього сиру 2-4 см, діаметр 10-12 см, вага 180 -300 г. Тісто сиру однорідне, пластичне, злегка ламке при згинанні. На розрізі має правильний малюнок, без розривів, тріщин; маленькі вічка овальної форми у невеликій кількості. Колір - білий, з жовто-оранжевим відтінком рівномірним по всій масі. Смак солодкувато – пряний, аромат сиру яскраво виражений, немає сторонніх присмаків та запаху. Зовнішній вигляд: поверхня рівна, чиста; кірка нерівна, дуже тонка, без пошкоджень; тертий сир – дуже волога маса. Дозріває в підвалі 15-20 діб, термін зберігання сиру "Хуст" при температурі не більше +(2-5) °С - 30 діб з моменту закінчення процесу дозрівання. Сир «Нарцис Карпат» -напівтвердий. Форма сиру - циліндр із злегка випуклою бічною поверхнею, висотою 8-15 см, діаметром 35-45 см, вагою 15-22кг. Тісто сиру однорідне, тверде, пластичне, злегка ламке при згинанні. Має правильний малюнок, без розривів, тріщин; маленькі вічка овальної форми у невеликій кількості. Гіркувато-пряний смак, яскраво виражений аромат сиру без сторонніх присмаків та запаху. Зовнішній вигляд: поверхня не дуже рівна, чиста; кірка рівна, товста, без пошкоджень; тертий сир - однорідна маса. Дозріває в підвалі -180 діб, термін зберігання сиру «Нарцис Карпат» при температурі не більше +(2-5) °С - 90 діб з моменту закінчення процесу дозрівання. . Висока енергетична цінність сирів, легке засвоєння, приємний смак і аромат роблять їх хорошими закусками, десертом і приправою до деяких страв. Сири «Селиської сироварні» нарізані тонкими скибками, особливо підходять для десерту, а також до чаю, какао і кави. Їх смак прекрасно гармонує з виноградними винами та пивом. Вони - чудовий компонент для м’ясних страв, страв з дичини та риби. Натертим сиром можна посипати відварені макарони, бутерброди з маслом, перекладати чудову закарпатську страву – токан, використовувати для приготування запіканок та піци. Сири можна подавати з виноградом, горіхами, абрикосами, чорносливом. Щоб сир не втрачав притаманні йому аромат та смак, його потрібно нарізати безпосередньо перед подачею на стіл., попередньо діставши з холодильника за 2-3 години до цього.

Селиська сироварня 90440 Україна Закарпатська облась Хустський район с.Нижнє Селище вул.Центральна тел.(03142)75-1-88 моб. тел.(067)386-51-09